Creu Roja posa en marxa una campanya especial contra la pobresa infantil a Sant Joan Despí

La Creu Roja a Sant Joan Despí distribuirà ajudes alimentàries i de vestuari valorades aproximadament en 4.000 euros, aquest hivern, procedents majoritàriament de fons propis de l’entitat i el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat, i també de l’Aliança Humanitària que la Creu Roja ha iniciat durant aquest 2014.

Punt de Suport a les Famílies

En total, es realitzaran un total de 95 actuacions amb infants i les seves famílies a través del Punt de Suport a les Famílies que Creu Roja ha iniciat aquest 2014 i es tracta d’un nou model d’atenció en el qual s’atenen de forma integral les necessitats de les persones en situació de vulnerabilitat. Des del Punt de Suport a les Famílies s’escolta, s’orienta, es diagnostica i es treballa amb les persones sol·licitants d’ajust bàsics per aconseguir una millora integral de la seva situació; a l’hora que se’ls deriva als projectes de la institució que puguin satisfer millor les seves necessitats.

Projectes d’alimentació infantil

A través del Punt de Suport a les Famílies s’estan desenvolupant diversos projectes per la protecció de la infància:

  • Programa de suport d’emergència a l’alimentació infantil: pretén ajudar a cobrir la quota del menjador escolar dels infants en situació vulnerable. Dins d’aquest programa estem atenent a 13 infants i del que disposem d’una partida de prop de 8.000€ durant aquest curs escolar.
  • Targetes de prepagament: dins del mateix programa de suport esmentat al punt superior, es repartiran 38 targetes de prepagament per a la compra d’aliment fresc, en establiments de proximitat, entre famílies en situació vulnerables. 13 d’aquestes targetes son als infants que disposen de beca de menjador per part nostra.
  • Campanya de Vestuari: Aquest hivern destinarem prop de 800€ en targetes de prepagament per a la compra de vestuari d’hivern.

Aliança Humanitària per l’Alimentació Infantil:

L’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil és una iniciativa impulsada per la Creu Roja, dirigida a tots els sectors socials, per fer front de manera col·lectiva a l’augment de la pobresa infantil a Catalunya, reforçant les actuacions per cobrir les necessitats més bàsiques dels nens i nenes en situació de vulnerabilitat

Dins d’aquest marc, distribuirem un total de 37 kits d’alimentació infantil els mesos de novembre i gener del 2015 valorats en 1.300 euros i que han estat posible gràcies a la donació de la Obra Social “La Caixa”. Aquesta aportació de 100.000 euros a la propia Aliança Humanitaria, permetrà entregar prop de 2.750 kits entre els infants d’arreu de Catalunya.

Horari d’atenció:

Dijous de 17.00 a 19.00 al local de Creu Roja (C. Samontà, 31, Sant Joan Despí) – 933733758