Creu Roja posa en marxa una campanya especial contra la pobresa infantil a Sant Joan Despí

La Creu Roja a Sant Joan Despí distribuirà ajudes alimentàries i de vestuari valorades aproximadament en 4.000 euros, aquest hivern, procedents majoritàriament de fons propis de l’entitat i el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat, i també de l’Aliança Humanitària que la Creu Roja ha iniciat durant aquest 2014.

Punt de Suport a les Famílies

En total, es realitzaran un total de 95 actuacions amb infants i les seves famílies a través del Punt de Suport a les Famílies que Creu Roja ha iniciat aquest 2014 i es tracta d’un nou model d’atenció en el qual s’atenen de forma integral les necessitats de les persones en situació de vulnerabilitat. Des del Punt de Suport a les Famílies s’escolta, s’orienta, es diagnostica i es treballa amb les persones sol·licitants d’ajust bàsics per aconseguir una millora integral de la seva situació; a l’hora que se’ls deriva als projectes de la institució que puguin satisfer millor les seves necessitats.

Projectes d’alimentació infantil

A través del Punt de Suport a les Famílies s’estan desenvolupant diversos projectes per la protecció de la infància:

  • Programa de suport d’emergència a l’alimentació infantil: pretén ajudar a cobrir la quota del menjador escolar dels infants en situació vulnerable. Dins d’aquest programa estem atenent a 13 infants i del que disposem d’una partida de prop de 8.000€ durant aquest curs escolar.
  • Targetes de prepagament: dins del mateix programa de suport esmentat al punt superior, es repartiran 38 targetes de prepagament per a la compra d’aliment fresc, en establiments de proximitat, entre famílies en situació vulnerables. 13 d’aquestes targetes son als infants que disposen de beca de menjador per part nostra.
  • Campanya de Vestuari: Aquest hivern destinarem prop de 800€ en targetes de prepagament per a la compra de vestuari d’hivern.

Aliança Humanitària per l’Alimentació Infantil:

L’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil és una iniciativa impulsada per la Creu Roja, dirigida a tots els sectors socials, per fer front de manera col·lectiva a l’augment de la pobresa infantil a Catalunya, reforçant les actuacions per cobrir les necessitats més bàsiques dels nens i nenes en situació de vulnerabilitat

Dins d’aquest marc, distribuirem un total de 37 kits d’alimentació infantil els mesos de novembre i gener del 2015 valorats en 1.300 euros i que han estat posible gràcies a la donació de la Obra Social “La Caixa”. Aquesta aportació de 100.000 euros a la propia Aliança Humanitaria, permetrà entregar prop de 2.750 kits entre els infants d’arreu de Catalunya.

Horari d’atenció:

Dijous de 17.00 a 19.00 al local de Creu Roja (C. Samontà, 31, Sant Joan Despí) – 933733758

La Creu Roja a Sant Joan Despí actualitza el lloc web i incorpora nous perfils a les xarxes socials

La Creu Roja a Sant Joan Despí inicia una nova campanya que pretén informar i donar a conèixer els programes, projectes i activitat que realitza a través de diferents canals de comunicació.

Actualització del lloc web

Un cop migrat el contingut a la nova plataforma del portal d’entitats de Sant Joan Despí, hem actualitzat la imatge i els continguts del lloc web per tal d’oferir un espai molt més atractiu i amable que ens permeti oferir a la ciutadania tota la informació relativa a la nostra acció al municipi, així com la informació necessària per fer-se soci o sòcia i voluntari o voluntària.

En un menú molt més reduït els lectors i lectores podran conèixer des dels orígens i principis de la Institució fins als projectes que realitza actualment i la forma de poder participar en ells.

Nous perfils a les Xarxes Socials

Una de les novetats de la nova plataforma web (WordPress) ha estat la incorporació d’un menú a través del qual accedir als diferents perfils a les Xarxes Socials. La Creu Roja a Sant Joan Despí incorpora un perfil a Twitter i una pàgina a Facebook i enllaça altres xarxes als canals de Creu Roja Catalunya (Instagram, LinkedIn, Google+ i Youtube).

A través de la pàgina de Facebook (www.facebook.com/CreuRojaSJD) i el perfil de Twitter (@CreuRojaSJD) es podrà seguir tota l’actualitat que l’Assemblea Local està realitzant a la ciutat i informació relativa a l’activitat que Creu Roja realitza arreu de Catalunya.

Lloc Web
www.creuroja.despientitats.cat

Segueix-nos a Facebook
www.facebook.com/CreuRojaSJD

Segueix-nos a Twitter
www.twitter.com/CreuRojaSJD – @CreuRojaSJD

Aliança Humanitària per l’alimentació Infantil

La imatge gràfica de tots aquests mitjans, fa referencia a l’aliança humanitaria per l’alimentació infantil que és una iniciativa impulsada per la Creu Roja, dirigida a tots els sectors socials, per fer front de manera col·lectiva a l’actual situació d’emergència social que viu la població catalana, i especialment la infància.

Com a entitat social directament vinculada amb els sectors més desfavorits de la societat, la Creu Roja ha detectat un increment constant de la demanda d’assistència, que resulta impossible atendre amb els actuals recursos. En només dos anys, s’ha multiplicat el nombre de beneficiaris dels projectes d’alimentació infantil de la Creu Roja. Per exemple, en el cas de la distribució de kits de suport social (lots amb aliments i productes bàsics), ha augmentat prop del 35% el nombre d’infants beneficiaris entre 2011 i 2013.

Per això, tots els agents socials hi hem d’estar implicats i formar part de l’Aliança. Ciutadania, empreses, associacions, institucions, mitjans de comunicació… Tots junts, mitjançant l’Aliança, podrem dignificar les vides d’aquests infants i les seves famílies, i assegurar el nostre futur com a societat.

Col·labora amb l’aliança humanitaria:
www.ellsnopodenesperar.org

Es doblen els ajuts alimentaris infantils repartits per la Creu Roja durant l’estiu

La Creu Roja ha recaptat 302.334 euros gràcies a l’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil. La campanya es va llançar el passat mes de maig i vol recollir un total d’1 milió d’euros per distribuir 100.000 ajuts alimentaris infantils en un any.

Aquest l’estiu, la Creu Roja ha distribuït targetes de prepagament entre famílies en risc, perquè puguin comprar aliments per a un total de 2.600 infants, més del doble que l’estiu de 2013.

Creu Roja Joventut també dóna esmorzar i/o berenar a 150 infants en casals d’estiu durant aquest mes d’agost.

Els ajuts alimentaris infantils repartits per la Creu Roja a Catalunya s’han doblat aquest estiu. Durant el període de vacances escolars, la Creu Roja distribueix targetes de prepagament entre famílies en situació vulnerable, perquè puguin comprar aliments per als seus fills i filles en comerços de proximitat. Enguany, s’estan beneficiant d’aquestes targetes prop de 2.600 infants i joves, un 140% més que els 1.083 infants de l’estiu passat.

En termes generals, aquestes targetes estan carregades amb 230 euros per infant per al període comprès entre el 21 de juny a i el 14 de setembre, en el cas dels alumnes de primària, i de 368 euros, en el cas de secundària. Cal tenir en compte que prop de la meitat dels 2.600 beneficiaris han començat a rebre aquest ajut a principis d’agost, ja que s’han anat detectant nous casos a mesura que avançava l’estiu. En aquests casos, doncs, les targetes es carregaran amb l’import que correspongui al mes d’agost i la primera quinzena de setembre. En total, la Creu Roja destinarà 415.000 € a aquesta campanya.

Paral·lelament, durant el període d’estiu, la Creu Roja continua desenvolupant la campanya de l’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil, gràcies a la qual ja ha recaptat 302.334 euros. La campanya es va llançar el passat mes de maig amb l’objectiu d’aplegar el màxim de recursos i esforços per desenvolupar projectes d’alimentació infantil, a causa de l’augment de la taxa de risc de pobresa entre aquest col·lectiu, que ja arriba al 29,4% a Catalunya. L’objectiu és recollir fins a 1 milió d’euros en un any per distribuir 100.000 ajuts alimentaris infantis.

Beques d’alimentació a primària i secundària

Amb les targetes de prepagament, la Creu Roja vol donar continuïtat durant les vacances escolars a dos projectes que desenvolupa durant el període lectiu: les beques de menjador per a alumnes de primària i el projecte #Menjarsalinsti, adreçat a estudiants de secundària i que s’ha posat en marxa durant el darrer curs a mode de prova pilot.

Durant el curs escolar 2013-2014, la Creu Roja ha proporcionat beques de menjador a 895 alumnes de primària en situació de risc, cobrint la meitat del cost d’aquest servei en la majoria de casos, però arribant a percentatges superiors fins al 100%, en les situacions de major vulnerabilitat.

Pel que fa al projecte #Menjarsalinsti, que pretén garantir l’alimentació sana, saludable i equilibrada d’alumnes de secundària, ha tingut 108 beneficiaris durant aquesta primera fase pilot. En el cas de secundària, la majoria d’alumnes realitzen horari intensiu, per tant, no tenen accés al servei de menjador. Així, enlloc d’ajudar a pagar la quota del menjador, la Creu Roja distribueix als estudiants de secundària en situació vulnerable un dinar-pícnic saludable quan surten de classe. Aquests àpats estan becats per la Creu Roja i, per tant, són gratuïts per als joves en situació de vulnerabilitat, però s’ofereixen alhora en la modalitat de pagament a tots els alumnes dels centres, evitant així l’estigmatizació dels beneficiaris.

Casals d’estiu amb esmorzars i/o berenars

D’altra banda, Creu Roja Joventut (CRJ) desenvolupa casals d’estiu per a infants i joves en situació vulnerable, en molts dels quals es reparteixen esmorzars o berenars als nens i nenes. Aquest mes d’agost, resten oberts 4 casals (un a Castelldefels, un a Mataró i dos a Lleida), en què hi participen 150 infants, dels quals la totalitat tenen garantit un àpat diari per part de CRJ. Però, si es tenen en compte els casals d’estiu que han estat oberts des de finals de juny fins a finals de juliol, el nombre de participants s’eleva fins a 797, dels quals la meitat han rebut esmorzar i/o berenar per la seva situació de vulnerabilitat.

A més d’aquests projectes, cal destacar que la Creu Roja continua desenvolupant projectes com els kits de suport social, lots amb i productes bàsics que es distribueixen des de l’inici de la crisi l’any 2009, i gestionant el Programa d’Aliments de la UE. Mitjançant el projecte dels kits, la Creu Roja ha distribuït 13.640 kits alimentaris infantils des de principis d’any. Pel que al Programa d’Aliments de la UE, cal destacar que, durant la seva convocatòria de 2013, ha arribat a 39.287 infants. En aquests moments, tot just s’està iniciant la primera fase de la convocatòria de 2014.

Imatge de complement

La Creu Roja inicia aquest mes de Gener una campanya telefònica de captació de socis a Sant Joan Despí.

Aquesta campanya està adreçada a tots els habitants de la ciutat, que rebran una trucada on se?ls informarà de les possibilitats de col?laboració amb la institució.

Amb aquesta campanya es vol vincular una mica més la població amb les activitats de la Creu Roja i, alhora, aconseguir més recursos per millorar els serveis que actualment ofereix la institució.

Fer-se soci és un acte d?adhesió als valors solidaris de la Creu Roja i obre les portes a la participació activa en el funcionament de l?organització.

Imatge de complement

Salut verda, salut indígena

Aquest any, Creu Roja Joventut ha iniciat un projecte de cooperació per donar suport a la Campanya salut verda, salut indígena, que pretèn reconèixer la importància de la medicina tradicional a les comunitats indígenes. El projecte es realitza a la zona andina de camperols de Cotacachu a Equador.

Imatge de complement

Ludoteca étnica a Sant Joan Despí

Durant aquest any Creu Roja Joventut continua treballant en el projecte Ludoteca ètnica, a través del qual pretén Educar a través del joc per promoure la convivencia solidària i enriquidora entre persones de diferents cultures i societats

Aquesta iniciativa va adreçada a totes les persones de la ciutat de Sant Joan Despí i es materializa en actes festius de la nostra ciutat com poden ser la Diada d’Entitats, ….